Boerderijtuin Barchem

In Barchem, gelegen in de achterhoek aan de rand van de Lochemseberg, bevindt zich deze onlangs volledig gerestaureerde boerderij. De gevels zijn vrijwel geheel in oorspronkelijke staat gehouden. Echter aan de zij- en achterkant van de boerderij zijn grote glaspartijen opgenomen. Enerzijds om voldoende lichttoetreding te krijgen, maar anderzijds zeker ook om deze als meer dan levensgrote schilderij omlijstingen van het omliggende agrarische landschap te laten functioneren. Met name de glaspartij aan de achterzijde biedt spectaculair zicht op de achterliggende weides en boerderij. Ook het contrast tussen de gerestaureerde gevels en het uiterst strak modern ingerichte interieur dragen hier nog extra aan bij.

De opzet van boerderijtuin Barchem is zodanig gekozen dat het onderhoud goed te hanteren is en daarnaast de sfeer naadloos aansluit bij het landelijke karakter van de plek. De achterzijde is zodanig vormgegeven dat er zowel plek aanwezig is voor de bezoekers van het gastenverblijf alsmede dat de ruimte achter de woning een ingetogen zen-sfeer mocht ademen, zonder daarbij in conflict te komen met zijn direct ligging aan het nog als agrarisch in gebruik zijnde gebied. De toegepaste beplanting sluit naadloos op de omgeving aan en draagt er toe bij dat het een harmonieus geheel is geworden.

klantverhaal

Via deze link is het beplantingsplan van deze tuin te downloaden.