boerderijtuin Loo

nieuwe kans voor oude dame

Deze klassieke boerderijtuin Loo, huize valkenhof uit 1924, ligt in het prachtig gesitueerde landelijke Loo. Ze wordt na een periode van leegstand en achteruitgang meer dan in ere hersteld. In het bestemmingsplan is geregeld dat in dit complex vier nieuwe woonbestemmingen mogen worden gerealiseerd.

De grootste uitdaging in dit ontwerp was dan ook gelegen in het realiseren van zowel een kloppende functionele- als esthetische indeling en uitstraling. Deze indeling moet niet alleen aan de vier nieuwe eigenaren de gewenste privacy leveren, maar moet tegelijkertijd de karakteristieke oorspronkelijke uitstraling van één functioneel samengesteld complex in stand houden.

In de aan de achterzijde gesitueerde grote kapschuur worden een viertal grote glaspanelen tot op de grond geplaatst, waardoor het achterliggende weidse landschap op grootse wijze over de binnenruimtes tot aan de achtergevels doorgetrokken wordt. De in de diverse gevels nieuw aan te brengen moderne, grote glaspartijen maken het contact met zijn omgeving compleet.

architect: keesmarcelis