boerderijtuin Nijverdal

van gefragmenteerd naar eenheid

In de loop van de jaren is de voormalige boerderij integraal onderdeel van het zich uitbreidende Nijverdal geworden en is hierdoor nog nadrukkelijker onderdeel van de zeer groene zuidwest rand van het dorp. Bij aanvang troffen we een gefragmenteerde en nogal verrommelde kavel aan. De ontwerp opdracht voor deze boerderijtuin Nijverdal bestond voor ons dan ook uit de volgende 2 hoofdzaken:

*   De om de woning gelegen gronden zodanig herschikken dat deze als één om de woning gelegen ruimte ervaren worden en daarnaast gebruikt kunnen worden als ponyweide, waardoor de pony’s ook veel zichtbaarder aanwezig konden zijn. Door deze ingreep kregen de op de kavel aanwezige kastanjebomen ook een aanzienlijk meer prominente rol. Een rol die ze nu met verve vervullen. 

*   Het naadloos in het plan integreren van een nieuw op te richten bouwwerk van 2 verdiepingen en dat plaats biedt aan onder meer de pony’s, auto’s en waar ook ruimte gereserveerd is voor fitness, wellness en op ruime wijze uitgebreid gerelaxed kan worden.

klantverhaal

Via deze link is het artikel uit het blad Tuinen Landelijke Stijl te downloaden van deze boerderijtuin Nijverdal.