bostuin Ugchelen

kleurrijke borders op boskavel

De start van deze boskavel begon anders als te doen gebruikelijk. Zowel het zwembad als het overgrote deel van de verhardingen waren al gerealiseerd. De uitdaging lag hier dan ook met name om middels het ‘groen’ een passende en aangename inpassing van de diverse op de kavel gelegen bouwvolumes te bewerkstelligen.

De aanplant van groepen rhododendrons dragen niet alleen zorg voor de vloeiende overgang naar het omliggende bos en vice versa, maar bieden tegelijkertijd de gewenste privacy voor de diverse aanwezige terrassen. Een in de woonkamer aanwezig kleurrijk tapijt diende overigens als uitgangspunt voor de toegepaste kleurenschema van de borders!

In het ontwerp is het achterliggende bos ruimtelijk betrokken bij het totaalbeeld van de tuin waardoor de tuin breder is getrokken dan de daadwerkelijk erfgrens aangeeft. Het toepassen van steeds ‘natuurlijker’ plantmateriaal richting de achtergelegen erfgrens is hier een belangrijk onderdeel van.

De hier getoonde foto’s zijn slechts 1 jaar na realisatie genomen en leveren ondanks deze korte periode al een volwassen en sfeervol totaalbeeld op.

Realisatie door Weultjes hoveniers