stadstuin Apeldoorn

Groene, ingetogen oase van rust

Startpunt voor deze in het centrum van Apeldoorn gelegen stadstuin was het realiseren van een naadloze aansluiting tussen de woning en de tuin. De lijn van de serre wordt door een licht verhoogde waterspiegel in de tuin doorgetrokken en markeert tegelijkertijd het in de tuin aanwezige hoogteverschil. Ook biedt de vijver door het toegepaste filtersysteem verkoeling in de zomer en vormt het een aangename begeleiding van de route naar het achtergelegen overdekte lounge terras.

Ruimtes en kamers creëer je in deze  stadstuin door toevoeging van huiselijke elementen. De  toegepaste tuinmeubelen trotseren dan ook probleemloos het nederlandse weer en lijken zo uit de woonkamer te komen. Het zitterras in deze tuin wordt onderling gekoppeld door het gebruik van een buitentapijt zodat de losse onderdelen weer één geheel worden. De paarse kleur van het FREEK tapijt brengt een gewenst kleuraccent in deze van opzet rustige tuin.
Een open paviljoen krijgt door toevoeging van gordijnen, de outdooroven van Weltevree en de aangebrachte heaters een aangenaam warme uitstraling. De loungebedden met kussens completeren het geheel in stijl.

Via deze link is het artikel uit het blad Tuinontwerp te downloaden van deze stadstuin.

Via deze link is het artikel uit het blad Home & Garden te downloaden van deze stadstuin.