stadstuin Vught

rechte lijnen als tegenwicht

Deze kleine stadstuin is gesitueerd in het oude centrum van Vught. De tuin is niet alleen smal en langgerekt, maar heeft ook aan beide zijdes nog een zeer divers en grillig verlopende erfgrens.

Door het strategisch plaatsen van een 2-tal bouwkundige wanden in combinatie met een strakke spiegelvijver wordt een rustiger en evenwichtiger totaalbeeld gecreëerd. Het op de kavel aanwezige hoogteverschil wordt opgevangen door een paar tredes op de overgang van terras en tuin. De waterspiegel, gelegen op hoogte van het vloerpeil van de woning, begeleidt de directe zichtlijn vanuit de woning. Aan de achterzijde van deze waterloop is een overstort aangebracht hierbij gebruik makend van het aanwezige hoogteverschil. De vijver in deze stadstuin Vught vormt daarnaast een logische begeleiding van het naastgelegen tuinpad.

Een bewuste keuze voor kleurrijke, meer ‘losse’ en ‘natuurlijke’ beplanting zorgt niet alleen voor een mooi contrast, maar levert ook het nodige tegenwicht voor de gebruikte ‘harde’ materialen en toegepaste rechte lijnen.

klantverhaal