villatuin Aerdenhout

stijvolle eenvoud

Gelijktijdig met de grondige renovatie | modernisering van deze villa werd de tuin ter hand genomen. Veel aanwezige beplanting werd verwijderd waarmee de focus verlegd werd naar onder meer de op de kavel aanwezige fraaie solitaire vliegdennen. Zware solitaire taxus snoeivormen zijn gegroepeerd en aangevuld met forse groepen vaste planten. Grote groepen rhododendrons rond de entreezijde completeren het beplantingsbeeld.
Het op de kavel aanwezige hoogteverschil gaf aanleiding om over de volle breedte van het grote achterterras een verdiept grasveld op te richten. Een tweetal lage bouwkundige tuinmuurtjes vormen vanuit dit achterterras de koppeling met het meest ver gelegen vlonderterras van deze villatuin Aerdenhout.
Het resultaat is een project met een stijlvolle eenheid, geheel in overeenstemming met de gerenoveerde villa.