villatuin Bosch en Duin

Tuin in aansluiting op verbouwing

Aanleiding voor deze villatuin Bosch en Duin was een uitgebreide verbouwing van het linkerdeel van deze karakteristieke 2 onder 1-kap woning. In het ontwerp door MAAS architecten werd de gehele breedte van de kavel gebruikt. Hierdoor is meer een 2-deling ontstaan tussen voor- en achterzijde van de woning.

De voorzijde is vormgegeven als één groot grindvlak waar een veelvoud aan strakke geometrische rechthoeken in zijn uitgespaard, waaronder 2 verspringende reeksen van strak in vorm gesnoeide taxusblokken.

Aan de achterzijde is een vlak achter de nieuwbouw gelegen, karakteristieke samengestelde groep van 3 volwassen vliegdennen gespaard. Deze neemt hiermee nu een prominente plek op de kavel in. Door vooral veel op te schonen is er meer rust en evenwicht op de kavel ontstaan. Op de overgang naar  het achterliggende bosje zijn een paar grote solitaire dennen vrijgezet in het gras  en geven hiermee meer diepte aan de tuin.

Het pad richting de halverwege nog in een later tijdstip te realiseren gecombineerde  berging | veranda wordt aan beide zijdes ruim geflankeerd door veelkleurige border beplanting.

Door de over een groot deel van de achtergevel opgerichte riante glazen schuifpui lopen binnen en buiten passend en evenwichtig in elkaar door.