villatuin Bussum

villatuin Bussum in oude glorie teruggebracht

Na de complete renovatie van het monumentale, ruim een eeuw oude pand vormde de tuin het sluitstuk van de verbouwing van deze stadsvilla. In de voortuin is vooral het voorname, monumentale en evenwichtige voorkomen van de woning versterkt. Aan de achterzijde sluit de tuin naadloos aan bij de nieuw opgerichte strak vormgegeven, moderne glazen serre waarin de keuken is gesitueerd. Door aan één zijde over de volle lengte van de kavel een hoge bouwkundige tuinmuur op te richten werd de bestaande, meer dan 100 jaar oude berging direct aan de nieuwbouw gekoppeld. Hierdoor ontstond de intieme sfeer van een patio.

De gedetailleerde, verhoogde en langwerpige waterpartij vervolmaakte deze verbinding. Door een uitgekiende detaillering en maatvoering is een zeer aangename extra leefruimte aan de woning toegevoegd.

Via deze link is het artikel uit het blad Villa d’Arte te downloaden van deze tuin.