villatuin Naarden

In deze villatuin Naarden was de vraag van de opdrachtgever om te komen ”tot een strak geheel, waarin enkele grote ’spannende’ lijnen en/of elementen opgenomen zijn en die de tuin tot een niet alledaags geheel maken.” Daarnaast mocht de tuin niet ’te vol en te gedetailleerd’ zijn en was voldoende ruimte voor de kinderen wenselijk. In de uitwerking is er bewust onderscheid in sfeer gemaakt tussen de meer ingetogen en strak belijnde bovenruimte en de meer door beplanting omsloten en aan het water gelegen benedenruimte. De begroeide klimopsculptuur vormt daarbij een logische en passende overgang tussen beide werelden. Daarnaast vormt deze sculptuur aan de bovenzijde op fraaie wijze de verbindende schakel tussen de voor- en achtertuin.

In de achtertuin is over vrijwel de volle diepte van de tuin een vlonder uitgevoerd als catwalk. Haaks hierop is over de gehele breedte een tuinmuur in aquapanels opgericht die als strakke overgang naar de achterliggende zware bossages. Drie voor deze wand gesitueerde solitaire struiken worden ’s avonds uitgelicht.