Klassieke villa aan de rand van de Veluwe

Vloeiend lijnenspel in snoeivormen

Startpunt van deze klassieke villa aan de rand van de Veluwe was een uit diverse stijlen samengestelde tuin waarbij de onderlinge samenhang gering was. De ligging aan een drukke uitvalsweg vroeg wel om handhaving van de al aanwezige forse (winter)groene randbeplanting van laurier en rhododendron. In de nieuwe situatie is deze groene wand dan ook grotendeels gehandhaafd, maar door vormsnoei en bijplanten van rhododendrons nadrukkelijker als één groen sculptuur vormgegeven.

Door daarnaast deze omzoming verder door ter trekken over de entreezijde van de kavel heen wordt nu een groot deel van de tuin omarmt door deze groene schil. Hierbinnen is een tweede structuur opgericht van borderbeplanting, eveneens in vloeiende lijnen vormgegeven. Het strategisch inpassen van een aantal forse rondgesnoeide taxus sculpturen completeren het ontwerp en zorgen daarnaast voor de gewenste structuur in de wintermaanden. Na realisatie ‘vloeien’ nu de beplantingen soepeltjes om de woning en maken het tot een passend totaalbeeld. Het op strategische plekken inpassen van een paar fraaie meerstammige solitairen fungeren hierbij als kers op de taart.

Op het hoofdterras na, dat geheel in oude gebakken klinkers is uitgevoerd, zijn alle overige paden consequent in perlé noir grind uitgevoerd.

Denkers in Tuinen background image