stadstuin Apeldoorn

strakke opzet in oude kern

Blikvanger in deze patio is een zeer oude, opgekroonde rhododendron solitair welke een centrale plek heeft gekregen in een strak omkaderd en verlaagd deel van de tuin. Dit vak is uniform met witte, wintergroene maagdenpalm aangeplant.

Door deze verlaging heen loopt een verhoogd pad van schellevis tegels en verbindt hiermee het voor- en achterdeel van de tuin. in het achterdeel bevindt zich de originele berging waaraan een strakke stalen constructie in de vorm van de kopgevel is toegevoegd als moderne knipoog. Hier kunnen op de warme dage doeken tussen worden bevestigd. Vanuit dit terras, door de staalconstructie heen, geeft het een mooie doorkijk op de achterliggende kerktoren.

De verbinding tussen het woonhuis en de berging wordt daarnaast ook vormgegeven door een lange antraciet grijze, verticale lattenwand waarvoor consequent bamboes met gele stengels (Phyllostachys aureosulcata ‘Aureocaulis’) zijn aangeplant. Van de onderste 1,5 meter zijn alle zijtakken verwijderd waarmee een fraai grafisch beeld ontstaat in combinatie met de antraciet grijze wand. Daarboven is nu een doorgaande losse structuur van het frisgroene loof van de bamboe.

Slechts een paar ingrediënten. Maar ze zorgen gezamenlijk wel voor een sterk totaalbeeld.

Denkers in Tuinen background image