Wonen aan het water

Directe ligging aan veenrivier de Giessen

De vraag hier was om een stijlvolle, kindvriendelijke tuin rond dit nieuw gerealiseerde familiehuis te ontwerpen. Pricacy ten opzichte van de langs gelegen doorgaande weg was hierbij meer dan wenselijk. Er is dan ook duidelijk onderscheid gemaakt tussen het meer omsloten, representatieve en wintergroen aangeklede voorterrein en de zich naar de rivier openende, meer bloeiende achtertuin. De relatief smalle kavelbreedte vereiste alle onderdelen nauwgezet en minutieus in te passen.

Het direct aan de villa gekoppelde bijgebouw, waar berging en sauna zijn samengebracht, is net als de schuifpoort van de entree geheel bekleed met gebrand houten verticale delen.Hiermee sluit het passend aan op de donkere kozijnen en dak van de verder in wit uitgevoerde villa. Alle toegepaste materialen zijn van een hoog niveau en dragen bij aan de stijlvolle aankleding van dit project.

De uitgekiende plaatsing van een aantal karakteristieke, meervoudig vertakte solitaire bomen geven deze tuin al direct een jong volwassen uitstraling. De groene ‘Dutchtub’ spa met bijbehorende zwarte buitendouche van Jee-O zetten daarbij het puntje op de i.

realisatie: Teo van Horssen hoveniers

Denkers in Tuinen background image