villatuin Bilthoven

laurier in de hoofdrol

De bosrand aan de entreezijde draagt gericht bij aan de gewenste privacy. Door het oprichten van terugliggende laurier ‘blobs’ wordt deze privacy verder uitgewerkt, zónder de erfgrens als harde lijn vorm te geven. Deze blijft nu veel natuurlijker onderdeel van de omliggende groenstructuur.
Aan de binnenzijde ontstaat hiermee een losse en natuurlijke ruimte waar groepsgewijze aanplant van meervoudig vertakte rode esdoorns een geheel eigen sfeer aan deze voorruimte geven. Deze vormgesnoeide laurier ‘blobs’ worden langs de woning voortgezet en vormen de verbinding met het achtergelegen grote terras.
In tegenstelling tot de vloeiende lijnen aan de voorzijde is het achterterrein van deze villatuin Bilthoven strakker lijngevoerd, al zorgen alle gespaarde solitaire bomen voor het nodige tegenwicht en aansluiting met het voorterrein. Eén langgerekte prairieborder zorgt voor het gewenste kleuraccent als tegenwicht voor al de daar aanwezige groene kleurschakeringen.