Klantverhalen

/Het succes van ons werk wordt gedefinieerd door het woongenot wat een nieuwe tuin onze klanten oplevert. Onze visie, de plek en de wensen van onze klanten komen samen in dé tuin. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is. Zo ervaren onze klanten dat ook:


opdrachtgevers, Apeldoorn

We hadden zelf een beeld en heel veel ideeën bij hoe de tuin moest worden maar hoe maak je van al die ideeën een passend geheel?

Monique en Pierre luisterden , stelden vragen en kwamen met een ontwerp en voorstellen terug waarin we werden verrast en onze verwachtingen keer op keer werden overtroffen. Zowel het ontwerpproces als ook de uitvoering waren voor ons echt een feestje en wij zijn dan ook enorm blij met het eindresultaat.

Bekijk de portfolio van deze tuin


William en Vanessa, Raalte

Na 15 jaar wilde we onze tuin herinrichten en een tuinkantoor plaatsen. Het moest een plan worden waarbij onze woning, het nieuwe kantoor en de tuin elkaar versterkten. Een mooie opgave die vraagt om deskundigheid en een brede kijk. We kwamen met Monique en Pierre in contact en vanaf het allereerste moment was het contact prettig (misschien heeft dat te maken met onze gedeelde hobby voor klassieke motoren). Ze onderzochten de bestaande situatie, vroegen wat we wilden en stelde ook kritische vragen over bestaande elementen in de tuin. We zijn heel blij met het ontwerp, het beplantingsplan en verlichtingsplan. De tuin voldoet geheel aan onze huidige leefwensen en we kunnen niet wachten op de lente wanneer alles in bloei staat.

We hebben de samenwerking met Monique én Pierre als zeer prettig ervaren waarbij zij ons uitstekend en deskundig hebben geadviseerd.


Eugene, Linda, Noa & Eva, Doetinchem

Allereerst willen wij jullie bedanken voor de bijzonder prettige samenwerking van “ontwerp tot realisatie” van onze fantastische tuin.
Het is ontzettend knap hoe jullie onze wensen hebben vertaald naar een ontwerp. Het eerste schetsontwerp voelde direct heel goed. En zo is het op hoofdlijnen ook geworden. Echt een prachtig resultaat. Monique heeft de wensen van ons heel goed overgebracht aan Pierre en samen hebben jullie dit vertaald in een heel mooi tuinontwerp. Echt knap!

Tijdens het hele project hebben wij heel fijn samengewerkt en veel geleerd.
Ruim denken en kritisch zijn op de details die zo belangrijk zijn voor het uiteindelijke resultaat en gevoel. Het juiste lijnenspel dat rust geeft en goed voelt. Maar ook bij het uitzoeken van de juiste materialen, bomen en meubels hebben jullie ons heel goed geadviseerd en begeleidt.
Het uitzoeken van de bomen was voor ons een hele nieuwe ervaring. Het is echt bijzonder hoe een mooie boom je tuin sfeer geeft en af maakt.
Een mooie wolk van Rhododendrons die binnen een dag geplaatst worden en je tuin er laten uitzien alsof het nooit anders is geweest, zouden we zelf niet kunnen bedenken.

We verheugen ons op het voorjaar waar de Rhododendrons in bloei staan. Maar wij verheugen ons ook op alles wat zal gaan groeien en bloeien en wij heerlijk buiten kunnen zitten, in het pool-house of onder de mooie Steeneik. De tuin is een mooi geheel geworden welke goed aansluit bij ons huis, binnen en buiten zijn nu met elkaar verbonden. Noa en Eva zijn ook erg blij met de mooie tuin en zien uit naar de zomer voor de poolparty’s

Super bedankt voor jullie belangrijke bijdrage van onze droom die werkelijkheid is geworden!


Nienke, Voorschoten

Hallo Pierre en Monique,
Ik wil jullie even laten weten dat wij super blij zijn met onze mooie tuin. Overal waar ik kijk, verschijnen de mooiste bloemen en planten. Elke dag weer een nieuwe verrassing. Geweldig – precies zoals we het hebben wilden!
Groet, Nienke


Malou, Bilthoven

Wij hebben Monique en Pierre via het internet gevonden, de tuinen die zij hadden ontworpen stonden ons erg aan en was in de stijl die wij zochten. Onze tuin moest helemaal aangepakt worden en na gesprek met Monique en Pierre over wat onze wensen waren, kwamen zij met een fantastisch ontwerp. Dit hebben wij laten uitvoeren door een door hen geadviseerde hovenier en het resultaat is echt verbluffend. Wij genieten elke dag van onze tuin, de borders zijn zo ingedeeld dat er van februari tot oktober wel een plant in de bloei staat en elke keer een andere kleur. Daarnaast is de tuin erg leefbaar, de kinderen kunnen hun lol op met het hockeyveld, grasveld en boomhut. We wisten niet dat een tuin zoveel toe kan voegen aan je leefgenot. Monique en Pierre zijn prettig om mee samen te werken. Monique is een echte doorpakker en Pierre ontwerpt achter de schermen de mooiste dingen.

Bekijk de portfolio van deze tuin


familie Dolderman, Arnhem

Na enthousiast te zijn geworden van de door Denkers in Tuinen ontworpen tuin van kennissen, hebben wij contact opgenomen met Monique en Pierre. En wat een goede stap was dat!
We zijn bijna een jaar bezig geweest met ons hele tuinproject en nu het erop zit missen we ze. De passie, de deskundigheid, het meedenken, de hartelijkheid, het ontzorgen, het persoonlijke, de geweldige ideeën, de creativiteit, de gezelligheid. Niks is ze teveel en ze stonden altijd direct voor ons klaar.
En de tuin, die is zo ontzettend mooi geworden. Een plaatje uit een glossy magazine. Dit hadden we zelf nooit kunnen bedenken. Er is veel ruimte, rust en licht ontstaan. Precies zoals we van te voren wensten.
Daarnaast heeft Monique ons ook zeer goed geholpen en geadviseerd bij het aanschaffen van alle tuinmeubels, de verlichting en de beplanting. We hebben heerlijke middagen achter de rug met het uitzoeken van stoffen en kleuren, potten en materialen. Monique heeft perfect begrepen wat wij bedoelen en onze wensen vertaald in concrete voorstellen.
We genieten volop van onze prachtige tuin en kunnen iedereen Denkers in Tuinen van harte aanbevelen.
Lieve Monique en Pierre, enorm bedankt voor alles!
Familie Dolderman

Bekijk de portfolio van deze tuin


familie Klaren, Apeldoorn

We waren op zoek naar iemand die een tuinontwerp voor onze voortuin kon maken. De website van Denkers in tuinen sprak ons erg aan en zodoende kwam Monique op bezoek. Bij de intake kwam van alles aan bod: functionele vragen, zichtlijnen, beplanting, verlichting, achtertuin meenemen is nu of nooit… Kortom uiteindelijk de hele tuin laten doen (uitgevoerd door Weultjes hoveniers) en het is echt een droomtuin geworden. We genieten er enorm van!


Colette, Hilversum

Ruim een jaar gelden hebben wij een prachtig stukje natuur gekocht in Hilversum. Nadat we een ontwerp hebben laten maken voor ons huis, hebben we ook gekozen om een tuinarchitect in te schakelen. De tuin was voor ons te groot en is voor ons te belangrijk om direct met een hovenier of aannemer te werken.

Op advies van goede vrienden zijn we met Denkers in tuinen aan de slag gegaan. Al vanaf het eerste gesprek voelde het contact erg prettig.
Zowel Monique als Pierre voelen feilloos aan wat bij ons gezin past, maar dagen ons ook uit met goede ideeën en inspiratie. Daarbij staat bij alles onze behoefte en wensen centraal, en maken we in open dialoog met elkaar de juiste afwegingen – zowel in inhoud als budget. Daarbij valt op dat beiden echte expertise en vakmanschap inbrengen op tuingebied, essentieel om een mooi ontwerp praktisch uitvoerbaar te houden.

Helaas is het nog een jaar wachten voordat we in onze nieuwe tuin de lente mogen beleven, maar de eerste werkzaamheden dragen de visie al goed uit en met ons mooie gezamenlijke plan hebben we daar verder alle vertrouwen in.


Zeist, familie Waterham

Voor het aanleggen van onze tuin begonnen we met een zoektocht op internet. We keken vooral naar beelden van tuinen en kwamen zo op de website van Donders terecht. De tuinen die op de website waren te zien straalden rust uit, maar waren absoluut niet saai. Dat sprak ons erg aan.

Tijdens een eerste telefoongesprek was er meteen een klik en zo zaten we een tijdje later in Apeldoorn voor een kennismakingsgesprek. We deelden onze wensen en die werden vertaald in een eerste ontwerp.

Heel erg positief vonden we het dat er heel goed geluisterd was naar onze wensen! Er volgden een paar kleine aanpassingen in het ontwerp en vervolgens gingen we meer naar details kijken als materiaal- en bloemen/planten-keuze. Ook in dit proces kregen we erg goede adviezen van Monique.

Onze tuin is inmiddels al anderhalf jaar klaar en nog steeds genieten wij en de kinderen enorm van onze tuin en alles wat er bloeit en groeit. Dank jullie wel!

familie Waterham


Castricum, Hans en Linda Eskes

In het afgelopen jaar zijn wij begonnen met het ontwerp van ons nieuw te bouwen huis. Wij hebben bijna gelijktijdig een ontwerp laten maken voor de tuin. Dit omdat de zichtlijnen vanuit het huis ook belangrijk zijn voor het ontwerp van de tuin. Vandaar dat het heel prettig was om de ideeen van deze twee ontwerpen te combineren opdat deze elkaar zouden versterken.

Wij kwamen in contact met Monique Donders en Pierre van der Heiden van Denkers in Tuinen. Als wij in een aantal steekwoorden onze ervaringen met Monique en Pierre weergeven vinden wij dat:

  • zij onze ideeen en beelden precies hebben aangevoeld en fantatisch hebben uitgewerkt in mooi ontwerp;
  • zij enthousiast zijn en gedreven;
  • zij veelzijdig zijn en een goed duo dat elkaar perfect aanvult;
  • er altijd een snelle respons was op onze vragen;
  • zij zeer hartelijk zijn en bekwaam;

Resumerend, we zijn enthousiast en we kunnen niet anders zeggen dan Donders goed!


Diepenveen, Arne Keuning en Karin Nikkessen

Tijdens de bijeenkomst met onze architect Eelco Schuijl van studio Groen en Schild zaten wij vol bewondering naar het nieuwe ontwerp te kijken waar wonen, werken en expositieruimte samen kwamen. Nu nog de verbinding met de tuin! Eelco gaf de suggestie om met Monique Donders en Pierre van der Heiden te praten van tuinarchitectenbureau ‘Denkers in tuinen’ .

Op een mooie zomeravond werden wij gastvrij ontvangen in hun prachtige tuin om het tuinontwerp te bekijken en deze paste naadloos aan bij het ontwerp van het huis. Wow! Zowel functies als mooie zichtlijnen maakten woning en tuin tot een vloeiend geheel. De begeleiding bij de keuzes die gemaakt moesten worden, het maken van het beplantingsplan en het uitzoeken van een kundige hovenier gingen in goed overleg en met een luisterend oor.

Denkers in tuinen staat voor zorg en aandacht en kan de vertaling maken van onze wensen gecombineerd met hun kennis, ervaring en passie voor tuin en tuinontwerp.

Tuin en huis zijn in wording, we kunnen niet wachten om onze intrek in ons nieuwe thuis te nemen.

Bekijk de portfolio van deze tuin

Diepenveen, Arne Keuning en Karin Nikkessen

Beste Monique,

Het project in Diepenveen gaan nu langzaam de uitvoeringsfase in!! En ik ben blij dat ik jullie als tuinarchitect hierbij betrokken hebt. De samenwerking tussen ons is van mijn kant is positief ervaren. Constructief en concreet.

Ik hoop dat jullie dit ook zo hebben ervaren.

Groet van Eelco Schuijl – architect bij studio Groen + Schild te Deventer

Bekijk de portfolio van deze tuin


Ugchelen, Paul en Erika Janssen

Onze wens was; een mooie kleurrijke tuin. Na een gesprek met Monique en Pierre werd deze wens meteen een verlangen en wist ik dat het helemaal goed zou komen. Monique is gedreven en pakt alles zeer voortvarend aan, maar eerst neemt ze de tijd om goed te luisteren en gaat Monique zich verdiepen in de situatie en de wensen van de klant. Passie is wat je ervaart bij Monique en Pierre; met passie wordt er gedacht, gewerkt en gehandeld. Daar kleur in de tuin voor ons belangrijk was, lieten Monique en Pierre prachtige foto’s zien van hun kunstwerken, van tuinplannen met geweldige resultaten. Zo werd onze samenwerking een beleving. Er ontstond een mooi ontwerpplan met veel kleur en transparantie in de borders. De uitwerking is een op maat gemaakte fotocollage van de borders in 4 seizoenen en specifieke foto’s van de planten die in de borders komen te staan. Pierre kijkt ook of het totaalplaatje klopt, de symmetrie en het samenspel. Zo ontstond er een nieuwe border met bosplanten en daarmee maakte hij het verschil tussen een paar mooie kleurrijke borders en de samenhang en verbinding met de rest van de tuin. Dat is een toegevoegde waarde waar wij zeer tevreden mee zijn! Voordat alles zou gaan bloeien en de borders eerst dus nog kaal zijn, had Monique een geweldige oplossing; honderden bloembollen die veel kleur zouden brengen in de beginfase. Zo gezegd, zo gedaan. Met de voortvarendheid van Monique wordt in korte tijd alles besteld, geregeld en tuinklaar gemaakt. De eerste sneeuwklokjes komen nu uit in de bosborder. DONDERS, dat wordt genieten deze zomer!


Mark

Ik zit hier in mijn tuin te mijmeren en zoals beloofd zou ik een stukje schrijven over mijn ervaringen met Donders.

Wat voor mij het meest waardevol is, is dat Monique en Pierre mij zo goed begrepen hebben. Het is van hun een kunststukje van een zeer hoog nivo geweest die tegelijk bij mijn persoonlijke wens aansloot.

Deze is dat ik een combi van binnen- en buitenwonen wilde realiseren en dat de tuin in het slagenlandschap zou verdwijnen terwijl deze toch ook weer aanwezig moest zijn.

Vooral de atmosfeer is geweldig. De tuin maakt me rustig en door het zorgvuldige groeiplan veranderd deze ook steeds en blijft zodoende inspireren.

Verder vind ik de nazorg ook fijn.

Kortom… Ik geniet met volle teugen en woon buiten en binnen tegelijk

Bekijk de portfolio van deze tuin


Nijverdal, Jessica en Henk Fokke

Toen wij ons huis kochten had deze een parkachtige tuin, mooi groot, met allemaal bomen die netjes gesnoeid werden, ronde paadjes en terrassen, boogjes en dergelijke.

Eigenlijk paste deze tuin helemaal niet bij ons en voelden we ons na drie jaar nog steeds te gast in onze eigen tuin.
Pierre en Monique kwamen op ons pad en hebben ons aangehoord en begrepen. Ze hebben een tuin getekend, planten geadviseerd en samen zijn we tot een heerlijke tuin gekomen, waar de kinderen in kunnen voetballen, waar de pony’s kunnen grazen en waar wij ontzettend kunnen genieten van privacy, prachtige perken en terrassen. We zien de tuin steeds mooier worden en voelen ons goed begrepen door deze twee denkers in tuinen (én zijn bewoners)

Bekijk de portfolio van deze tuin


Slochteren, Ina van der Laan & Doeke Klimp

Een tuinontwerp van jaren geleden van Donders! & van der heiden in het blad ‘Home and Garden’ bleek voor ons de inspiratiebron om als kleine particulier uit het Hoge Noorden eens contact op te nemen met dit bureau in Apeldoorn. Het bleef vooralsnog bij een enkel telefoontje, maar de toon was gezet.

Monique is echt ‘donders!’; open, eerlijk en rechtdoorzee. Deze houding hebben wij in het eerste kennismakingsgesprek als erg plezierig ervaren en heeft de doorslag gegeven om verder met jullie in zee te gaan. ‘Donders’ vinden wij ook slaan op de eigentijdse, maar tegelijk ook tijdloze tuinontwerpen die van jullie hand komen.

Jullie beleven je vak met een passie en echtheid die duidelijk voelbaar is en aanstekelijk en inspirerend werkt, waardoor we gezamenlijk tot een prachtig eindresultaat zijn gekomen. Heel, heel erg bedankt voor het vertrouwen, de persoonlijke benadering en een prachtig ontwerp voor onze tuin!

Hartelijke groet,

Doeke Klimp & Ina van der Laan


Vught, Sjoerd Donders & Tinka Mutsaers

Lieve Monique en Pierre,

Al sinds jullie het mooie ontwerp voor onze tuin hebben gemaakt willen wij iets leuks doen voor jullie om onze waardering te tonen. Helemaal nu dat onze tuin klaar is en zo mooi is geworden!

We denken eindelijk iets leuks te hebben gevonden. Onze kok Gijs van Spijs catering zal speciaal voor jullie thuis lekker komen koken. Jullie mogen dan zelf kiezen of dat jullie gezellig met Lola en Madelief eten of romantisch met zijn tweetjes. Wij komen dan voor Lola en Madelief zorgen. Als jullie dit ook leuk vinden, geef dan een aantal datums door wanneer jullie kunnen, en de details overleggen we nog wel.

Liefs Tinka en Sjoerd

Bekijk de portfolio van deze tuin


Lochem, Monique Tijs

Via een relatie kwam ik in contact met Monique Donders en Pierre van der Heiden. Op hun website zag ik toen direct een professioneel bedrijf. Na een prettige persoonlijke kennismaking en een briefing voor de ontwerpopdracht kwamen Monique en Pierre terug met een verrassend, doordacht en compleet plan, waar iedereen die in dit project betrokken is, enthousiast op reageert. Kleine en grote(re) wensen zijn opgenomen in het plan en zij hebben daar hun grote kennis aan toegevoegd. Zowel op gebied van materiaalkeuze, plantkeuze, verlichting, decoratie en aankleding als ook functionele en sfeereisen passend bij een modern zorgcentrum in Gouda.

Bij een volgend project zullen we zeker de creativiteit en deskundigheid van Pierre en Monique weer inschakelen!

Monique Tijs, interieurarchitect  –  www.emotie.nl

Bekijk de portfolio van dit project


IJburg, Nicole Cordia & Rik Ledder

“Ik had al, in lijn met het huis, een globaal plan voor de tuin gemaakt maar heb zelf niet de kennis om dit tot een hoger niveau te tillen. De indeling van de tuin met het terras en de zichtlijnen had ik wel en ook wist ik dat ik platanen boven het terras wilde. Pierre kwam met leuke verrassende ideeën die hier een aanvulling op vormden. Zo kwam hij er mee dat je bepaalde niveauverschillen in de tuin kunt aanbrengen en ook het idee van een wigwam kwam van hem. Hij zag dat we eigen ideeën hadden en hij heeft daarop ingespeeld waardoor de tuin echt van ons is geworden. De wigwam is meer een sierelement dan dat de kinderen er veel in gespeeld hebben maar hij staat geweldig in de tuin! Recentelijk hebben we de wigwam opnieuw laten vlechten want wilgentenen vergaan na verloop van tijd, ze knapten af als je ernaar keek. Het concept van het huis is dat van een beach house. Het interieur hebben we daar op afgestemd, zo hebben we shutters en een houten vloer in whitewash waarvan we de plekken waar je veel loopt sleets hebben gemaakt. Alles in ons huis is XL want Piet Boon is een man van de grote gebaren. De sfeer van het huis, plus de eenvoud, hebben we ook naar buiten willen brengen. Wat ik zelf heel leuk vind is dat Pierre met de suggestie kwam van meerpalen met gaas ertussen, in plaats van een schutting. Die oude meerpalen passen bij een beach house, bovendien is er vanuit de tuin zicht op het water. Die palen zijn echt origineel, het logo van Rijkswaterstaat is er in gebrand!”

Bekijk de portfolio van dit project


Apeldoorn, Sandra en Albert Hakkers

Ons huis was nog in aanbouw maar we wilden toch al met de aanleg van een nieuwe tuin beginnen zodat we na oplevering van het huis ook van de tuin konden genieten.

Wij hebben Monique and Pierre de eerste keer bij hun thuis ontmoet en waren zeer verrast over hun stijl zowel binnen als buiten. Pierre is duidelijk de architect, een vakman met passie en indrukwekkende staat van dienst, Monique bracht tempo en energie in de discussie. We hebben haar leren kennen als iemand met veel gevoel voor stijl en creativiteit. Bovendien beschikt ze over een groot netwerk van specialisten.

De uitdaging die wij hebben was dat we 2 percelen naast elkaar hadden gekocht waarvan een geheel moest worden gemaakt. De tuinen waren totaal anders met een meter hoogteverschil en 80 bomen ( waarvan er een beperkt aantal gekapt mochten worden)

Wij wonen aan de rand van een bos en wilden een tuin creeren die in de omgeving past met veel boselementen. Vandaar dat wij Pierre and Monique gevraagd hebben om een concept voor een bostuin te ontwikkelen.

Toen we het eerste ontwerp zagen waren we direct enthousiast en het sloot precies aan bij onze verwachting. Aangezien wij weinig ervaring hadden hebben we ook een aantal andere zeer gerenommeerde hoveniers gevraagd om een ontwerp te maken. Na ontvangst van alle plannen was het voor ons duidelijk dat het ontwerp van Pierre en Monique met kop en schouders boven de anderen uitstak. Sommigen hadden niet geluisterd of het niet begrepen en wij denken dat het ontwerpen van tuinen een vak apart is en niet iets dat een hovenier er even bij doet.

Inmiddels is de tuin in volle glorie en wij hebben onder begeleiding van Pierre en Monique een hovenier gevonden die werkelijk iets prachtigs van de tuin heeft weten te maken.

Sandra & Albert Hakkers

Bekijk de portfolio van dit project


Alkmaar, Ans en Theo Rijpkema

Tijdens de verbouwing van ons boerderijtje werden we geattendeerd op Monique en Pierre, die ‘mooie dingen deden met tuinen waarbij aandacht voor de omgeving’. Wij waren eigenlijk nog helemaal niet met de tuin bezig, de plek was nog een bouwput. Wel hadden we al nagedacht wat ons ooit mooi zou lijken. Besloten toch maar een eerste stap te zetten. En wat zijn we blij geweest met die tip.

Tijdens het eerste bezoek van Monique hebben we al lopend rond de boerderij verteld waarom we op deze plek zijn gevallen, wat dierbare plekjes zijn geworden, maar ook waar het enigszins grimmig aanvoelt. En al lopend en pratend kwam Monique al met ideetjes waardoor we ook direct merkten dat ze helemaal snapte wat we bedoelden. En dat bleek ook wel toen we het eerste tuinontwerp onder ogen kregen.

Vol verwachting reden we naar Apeldoorn om samen met Monique en Pierre het plan te bekijken. We waren direct razend enthousiast. Bovendien merk je dan ook hoe goed ze in staat zijn om door de bouwput heen te kijken! Fantastisch. Naast een geprint plan konden we bovendien met een digitale tekening in 3D al een beetje door onze toekomstige tuin wandelen. Met een minimale wijziging is de tuin volgens dit eerste plan uitgevoerd.

De volgende stap was het beplantingsplan.

Omdat wij niet continu aanwezig konden zijn bij ons boerderijtje, en zij bovendien de kenners zijn en het jargon beheersen, hebben we gevraagd of zij de eindregie op zich wilden nemen bij de uitvoering. Dat is ook de reden dat we hen betrokken hebben bij de keuze van een hoveniersbedrijf. Dit ook omdat er in het ontwerp een aantal specialistische elementen waren opgenomen zoals de toepassing van Cortenstaal en de grondverankering van de nieuwe bomen. Op noodzakelijke en cruciale momenten waren zij er om te oordelen over de vordering en kwaliteit van de uitvoering. En die dagen volgde er altijd een reactie meestal gepaard gaande met foto’s van de ontwikkelingen.

Betrokkenheid en enthousiasme van Monique werden ook heel duidelijk op momenten dat we een vraag lieten vallen. Of het nu ging om de keuze van tuinmeubilair, om de keuze voor een type draaipoort, of over ontwikkelingen in het bloemenweitje waar we niet zo goed raad mee wisten; in no time was er een reactie en werden vervolgstappen gezet. Of kwam ze zelf om foto’s te maken en er vervolgens mee aan de slag te gaan. En tot onze verrassing lag er na de zomervakantie een envelop met diverse zaden die ze hadden meegenomen van de vakantie.

Bekijk de portfolio van dit project


Leiden, Nicoline van Straten

Nicoline van StratenNadat mijn toenmalige man en ik ons jaren ’90 huis hadden verbouwd tot een lichte, warme plek, wilden we ook de tuin op die sfeer aanpassen en binnen en buiten met elkaar verbinden. Onze wensen waren duidelijk: we wilden graag een strak ontwerp met weelderige, kleurrijke borders, een overdekte loungehoek en een grote vijver. Centrum van de tuin was een walnotenboom, waar we graag onder wilden kunnen zitten.

Bladerend door tijdschriften viel m’n oog op een strak en speels tuinontwerp van de hand van Donders! Een afspraak met Monique was snel gemaakt en we gaven haar in het kennismakingsgesprek de opdracht een ontwerp te maken; de klik was duidelijk. Zo zaten we binnen enkele weken vol verwachting in de loungehoek van Monique en Pierre in Apeldoorn, in afwachting van hun plan. Het plan verraste ons en voelde ook vertrouwd, alle elementen van onze briefing herkenden we. Samen schaafden en schoven we en breidden we het plan uit; het werd er beter en beter van. Monique zocht een goede tuinman die het plan ging uitvoeren. Spannend was de constructie van witte stucwanden en de diepe vijver. Maar ook dat ging goed. We zijn inmiddels 2 jaar verder. Ik ben elke dag in de tuin te vinden, alle seizoenen zijn mooi. De tuin oogt al zo volwassen. Ik geniet er elke dag van!

Nicoline van Straten

Bekijk de portfolio van dit project 


Arnhem, familie Giesen

Het is inmiddels alweer 3 jaar geleden dat we onze tuinrenovatie afgerond hebben, maar we zijn nog steeds erg blij met het eindresultaat! Toen we onze woning gekocht hadden, hadden we geen idee wat we met onze verwilderde achtertuin aanmoesten. We hebben toen de hulp van Donders en van der heiden ingeroepen. Daar hebben we geen moment spijt van gehad! Ons nieuwe huis hadden we toen van binnen al helemaal naar onze smaak aangepast en we wilden graag het “binnen naar buiten doortrekken”. Dit is dankzij Donders en van der heiden helemaal geslaagd!. En onze tuin wordt nog elk jaar mooier met het verder groeien van de beplanting en bomen.

Fam. Giesen 

Bekijk de portfolio van dit project


Apeldoorn, Wim de Vries

Blij met onze tuin.

In 2007 kochten wij ons huis. Gebouwd in 1938, en nog helemaal in originele staat. Alles moest er aan gebeuren, en dat was ook onze bedoeling. Zo ook de tuin!

Via een kennis kwamen wij met ” Denkers in tuinen ” in contact. Na een goed gesprek, waar wij onze wensen over de tuin hadden verteld, zouden Monique en Pierre met een voorstel komen. Dat was gelijk een schot in de roos. De hele tuin zou leeg getrokken worden, alleen de Rododendrons bleven staan.

Door ons precies aan de tekening, en het beplantingsplan te houden, hebben wij nu een tuin waar wij het hele jaar door enorm veel plezier aan beleven. Met minimaal onderhoud, en maximaal resultaat.

Wim De Vries


Ermelo, Rob & Marjan de Haan

Ongeveer 2 jaar geleden hebben we besloten om het  huis aan te passen aan onze wensen. Dit had tot gevolg dat we ook de tuin drastisch moesten veranderen. Via via kwamen we in contact met Monique en Pierre van “Denkers in tuinen”uit Apeldoorn.

We hadden al wat tuinen, die door hun zijn gerealiseerd in Ermelo, gezien. We waren op voorhand enthousiast  en wisten ook meteen wat we konden verwachten en waartoe zij in staat zijn.

Na enkele gesprekken werd het basis ontwerpplan gepresenteerd. Op enkele hoge bomen en wat struiken na ging de hele tuin op de schop. De ideeën die op tafel lagen, inclusief het beplantingsplan,  waren zeer vernieuwend, zaten logisch in elkaar en voldeden volledig aan onze wensen.

Samen met de altijd super enthousiaste Monique en het tuinbedrijf ”Tuinen en Meer” uit Putten heeft er een metamorfose plaatsgevonden. Nu na nog geen 2 jaar staat alles er in volle glorie bij. Ook jullie “after- service” is altijd goed.

Monique en Pierre:  Ontzettend bedankt. We genieten elke dag van onze thuis. We zullen jullie bedrijf bij zo veel mogelijk vrienden en kennissen aanbevelen.

Rob en Marjan de Haan.


Denkers in Tuinen background image