Profiel

Bij Denkers in Tuinen hebben we groen bloed. Wij zijn gepassioneerd over de natuur en over de mogelijkheden om die natuur een plaats in ons leven te geven. Wij genieten evengoed van stijlvolle en/of karaktervolle woonhuizen. Huizen die we graag complementeren met een prachtige tuin.

Monique Donders

Projectmanager

Als projectmanager ben ik het eerste aanspreekpunt en gezicht van Denkers in Tuinen voor klanten en relaties. Ik bewaak de voortgang van ieder project, van concept tot definitief tuinontwerp. Daarnaast heb ik een grote passie voor beplantingen in de meest brede zin van het woord. Ze vormen de finishing touch voor elk tuinontwerp en bepalen daarmee voor een groot deel de gewenste sfeer, van stijlvolle ingetogenheid tot de meest spectaculaire kleurexplosies.

Ik heb mijn sporen als projectmanager lange tijd verdiend in de binnenhuisarchitectuur. Ik heb een groot netwerk in deze branche en volg de ontwikkelingen dan ook nog altijd met veel plezier op de voet. Mijn kennis van de binnenhuisarchitectuur stelt ons dan ook in staat interieur en exterieur perfect op elkaar af te stemmen.  “Tuinen, mode en interieur groeien steeds meer naar elkaar toe. Een  interieur onderstreept iemand zijn persoonlijkheid. Dat geldt voor een tuin net zo.”  Ik inspireer mensen graag met mijn creativiteit en bruis van de ideeën. “Ik heb van mijn passie mijn vak kunnen maken. En dat vak boeit me nog iedere dag. Niks heerlijker dan mensen gelukkig maken.”

Pierre van der Heiden

Tuinontwerper

Alle ontwerpen van Denkers in Tuinen komen van mijn hand. Al meer dan 30 jaar ontwerp ik tuinen met een eigen signatuur. In die jaren heb ik mee mogen werken aan tuinen in alle soorten en maten waarbij mijn voorliefde uit gaat naar die tuinen waar de plek in zijn omgeving verankerd kan worden. Een aanvankelijk brede kijk leidt tot bevragen en tot gefundeerde keuzes. Zo ontstaat een helder idee over oplossing en vorm, dat als leidraad dient tijdens het beantwoorden van de opgave. Niet zelden leidt het tot een simpel antwoord en een vanzelfsprekend resultaat.

Ik studeerde aan de Rijks Hogere School voor Tuin- en Landschapsinrichting in Boskoop. Gevolgd door de studie Landschapsarchitectuur aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Na mijn studie leerde ik de kneepjes van het vak bij een van de grotere en gerenommeerde hoveniersbedrijven. Sinds 2006 vorm ik samen met Monique het bureau ‘Denkers in Tuinen’, kenmerkend door zijn heldere en directe werkwijze. Mijn inspiratie vind ik ‘onderweg’. In mooie landschappen en oude steden, het frequent bezoeken van tuinen in al zijn stijlen en diversiteit, maar ook op de meer en minder bekende internationale tuinenshows.

 

Denkers in Tuinen background image