villatuin Dronten

Villatuin Dronten is gelegen aan de buitenste polderrand. Gezien deze ligging is beschutting tegen de wind meer dan welkom. Daarnaast was er de nadrukkelijke wens om contact met het achterliggende weidse en open polderlandschap te waarborgen. De strakke lijnen en vlakken die in de architectuur van de woning zijn toegepast zijn consequent in het tuinplan doorgetrokken. Middels het oprichten van een 2-tal strakke bouwkundige muren wordt de sfeer van de woning tot ver in de tuin doorgevoerd. Tegen deze muur is aan de achterzijde van de tuin ook een kleine kweekkas in western red cedar hout van de Wiltfang opgenomen als onderdeel van een kleine moestuin. De aan de achterzijde van de woning gelegen badkamer is voorzien van een kleine groene tuinpatio omdat vanuit het verhoogde bad directe toegang tot de tuin mogelijk is.

Door het oprichten van een waterlement in 4 watervoerende natuursteenplaten werd, geheel in stijl van het tuinontwerp,  tegemoet gekomen aan een (klein-)kind veilig waterobject van de opdrachtgevers.

Ook in het beplantingsplan worden de heldere lijnen en vlakken doorgetrokken. Het gebruik van grote aaneengesloten plantgroepen versterken dit beeld verder. In de tuinzijde die de aanwezige bosopstand flankeert wordt deze sfeer door het oprichten van een smalle landschappelijke singel tot in de tuin doorgetrokken.