villatuin Holten

elkaar versterkende contrasten

Villatuin Holten is aan de bosrand gelegen, qua voorkomen bescheiden woning, kreeg door een moderne toevoeging van Maas architecten een geweldig nieuwe impuls. Door slim gebruik van het direct naast de woning aanwezige hoogteverschil loopt vanaf de openbare zijde de traditionele rieten kap ‘gewoon’ door, terwijl aan de privé-zijde er een volle etagehoogte extra in glas aan de woning werd toegevoegd.
In het tuinontwerp is deze aangebrachte ‘openheid’ vanuit de woning maximaal in het tuinontwerp doorgetrokken. Door gerichte snoei van beide bosranden, het opensnoeien van de achtergrens en de gerichte aanplant van forse groepen rhododendrons is dit verder vormgegeven. De zichtlijn over de door deze ingrepen ontstane vrije open centrale ruimte krijgt door het gericht inzaaien met een voor deze specifieke bodemgesteldheid geschikt zaaimengsel een zeer kleurrijke uitwerking die elkaars contrasten versterken.

realisatie door Weultjes hoveniers