renovatie villatuin Apeldoorn

in alle eer hersteld

Een uniek project waar waarbij rondom de tot in de kleinste details in oude luister herstelde villa een tuin is gerealiseerd die zowel volledig aansluit bij de architectuur van de plek alsook alle ruimte geeft voor de bewoners en hun kinderen. De tegenover het park gesitueerde voortuin is ingetogen vormgegeven en geeft het beeld of het nooit anders is geweest. De hier aangeplante solitaire bomen zorgen voor aansluiting met het park. De rijke voorjaarsbloesem van de Prunus bomen is iets om elk jaar weer naar uit te kijken.

De achter de woning nieuw ontworpen bijzonder stijlvolle uitbreiding in staal en glas maakt dit project helemaal af en fungeert als een prachtige half-transparante overgang naar de achterliggende tuin. Hier is de majestueuze en meer dan een eeuw oude tamme kastanje beeldbepalend en centraal gesteld. Het tuinontwerp en het beplantingsplan zijn zodanig opgesteld dat het geheel een natuurlijke, ongedwongen uitstraling heeft. Het strategisch plaatsen van een aantal volwassen karakteristieke solitaire meervoudig vertakte heesters maken dit beeld compleet. De in deze tuin opgenomen ‘plunge pool’ maakt wanneer deze niet in gebruik is ‘gewoon’ onderdeel van het terras uit waarborgt tegelijkertijd de veiligheid voor de kleinste bewoners.

Klikken op onderstaande afbeelding geeft een sfeerimpressie van de in de tuin gesitueerde ‘plunge pool’ met beweegbare vlonder afdekking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Realisatie: Weultjes hoveniersbedrijf

 

Denkers in Tuinen background image